Covid 19

COVİD 19 SALGIN YÖNETİMİ KAPSAMINDA

OKULUMUZDA ALINAN ÖNLEMLER

• Okul Müdürlükleri, Rehber öğretmen ve iki farklı kademede görevli iki öğretmenin de görev alacağı bir COVİD-19 komisyonu oluşturmuştur.
  • Okulumuzda COVİD-19 ‘dan korunmak için öğrencilerimize üç altın kural yaşam şekli olarak benimsetilmeye çalışılacaktır : Sosyal mesafe, temiz eller ve maske.
  • Pandemi tedbirleri kapsamında okul giriş saatlerimiz 08.15 ve çıkış saatlerimiz Pazartesi ve Cuma günleri 13.45 diğer günler ise 14.30 olarak güncellenmiştir.
  • Pandemi tedbirleri kapsamında okul yemekhanesi kapalı olacaktır. Öğle teneffüsünde yemek, ısıtılmayacak türden seçilerek (soğuk sandöviç çeşitleri olabilir) sınıflarda yenecektir. Aşevinin çalışma prosedürü de pandemi şartlarına uygun olarak değişmiştir. Aşevinden yemek özel paketlenmiş bir şekilde okula getirilecek ve sınıflarda dağıtılacaktır. Aşevinin açılış tarihi sizlere daha sonra bildirilecektir.
  • Pandemi tedbirleri kapsamında okul girişinde bulunan mutfak (çay ocağı) kapatılacaktır. Giriş katında bulunan idareci, sekreter ve diğer çalışan personelin sıcak veya soğuk su ihtiyacı oraya yerleştirilecek olan sebil ve karton bardaklarla karşılanacaktır.
  • Okul binasının girişleri ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiğini açıklayan bilgilendirme afişleri asılmıştır.
  • Okul binası girişleri ve içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulmaktadır. El antiseptiğini yutma riskine karşı küçük öğrenciler bunları kullanırken mutlaka denetlenecektir.
  • Eğitim faaliyetine başlamadan önce okul binasının genel temizliği su, deterjan ve çamaşır suyuyla yapılmaktadır.
  • Okul girişi sabah saat 09.00’ a kadar sadece  kilise bahçesine bakan kapıdan yapılacaktır. Ana giriş kapısı kapalı olacaktır.
  • Saat 09.00’ dan sonra kilise bahçesine bakan kapı kapatılacak ve giriş, okulun ana giriş kapısından sağlanacaktır.
  • Sabah okul girişinde tüm personel, öğretmen ve öğrencilerin ateşi ölçülerek kayıt altına alınacaktır.
  • Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve veliler sosyal mesafe kurallarına uyacak ve maske takacaklardır.
  • Okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar maske takacak, maskesi olmayanlar için bina girişinde maske bulundurulacaktır. Okulda bulunan kişilerin tümü kuralına uygun maske takacak, maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirilecektir. Yeni maske takılırken ve sonrasında el antiseptiği kullanılacak ve kirli maske önceden belirlenen kapaklı kutulara atılacaktır.
  • Lavaboların yakınına doğru el yıkama adımlarını açıklayan posterler yerleştirilmiştir.
  • Sık dokunulan kapı kolları, merdiven korkulukları, elektrik düğmeleri gibi yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu sık sık yapılacaktır.
  • Salgın döneminde okula ziyaretçi kabul edilmeyecektir.
  • Salgın döneminde okula çok acil olmadıkça randevusuz veli kabul edilmeyecektir.
  • Sınıf ve odalar pencereler açılarak düzenli şekilde sık aralıklarla havalandırılacaktır.
  • Salgın döneminde toplu etkinlikler yapılmayacaktır.
  • Okulun ilk haftasında COVİD-19 bilgilendirilmesi yapılacaktır. Öğrencilere ve çalışanlara fiziksel mesafe, kişisel koruyucu malzeme kullanımı, selamlaşma-vedalaşma alışkanlıkları, öksürme ve hapşırma adabı, el ve solunum hijyeninin sağlanması ve korunması hakkında düzenli bilgilendirmeler ve hatırlatmalar yapılacaktır.
  • Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan veya gelişen, COVİD-19 tanısı olan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da çalışanlar sağlık kurumuna yönlendirilecek. Okuldayken semptomu başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilecek.
  • Dersler sırasında öğretmen ile öğrenciler arasında en az 1 metre mesafe olacak şekilde oturma düzeni oluşturulacak ve maske takılacaktır. Sınıflarda oturma düzeni yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı değil, çapraz oturma şeklinde olacaktır. Temaslı takibi için sınıflarda aynı öğrencinin aynı yerde oturmaları sağlanacak.
  • Kitap, kalem gibi eğitim malzemeleri kişiye özel olacak, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmayacaktır.
  • Öğrenciler gün boyu aynı sınıflarda ders görecek, sınıf değişikliği yapılmaması sağlanacaktır.
  • Toplu olarak kullanılan koridorlar, spor salonu gibi yerlerin daha az sayıda kişiyle ve dönüşümlü olarak kullanılmasına dikkat edilecektir.
  • Okulların açılmasıyla velilere, özel hazırlamış “Bilgilendirme Formu ve Taahhütname” iki nüsha halinde imzalatılacak, bir nüshası velilere verilecektir.